Praktische info over de training

Informatie over de 8-weekse groeps training Mindfulness training in Apeldoorn.
De training is gebaseerd op de systematische aanpak van het praktische, wetenschappelijk onderbouwde en nuttige handboek van Jon Kabat-Zinn: “Full Catastrophe living”, wat in het Nederlands vertaalt is als: “Gezond leven met Mindfulness”.  (Jon Kabat-Zinn is emeritus hoogleraar Geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Massachusetts, waar hij de training MBSR opzette en oprichter was van de stresspoli en van het Center for Mindfulness in Medicine, Health Care, and Society). Zijn onderzoekscarrière was gericht op helende interacties tussen lichaam en geest en op de klinische toepassingen van mindfulnesstrainingen voor mensen met chronische pijn en met stress samenhangende aandoeningen.

Iedereen kan er mee uit de voeten. Het is een vaardigheid die door oefening kan worden ontwikkeld, zoals elke andere vaardigheid. Hoe heb jij leren lopen?, fietsen?

De opbouw:

Er zijn 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, plus een oefendag van 10-16.00, in een groepsgrootte van ongeveer 8-10 personen. Na elke bijeenkomst krijgt u thuiswerk mee en oefent u elke dag met de oefeningen. Voorafgaand aan de training is er een gratis intakegesprek voor de deelnemers die zich bij mij persoonlijk hebben aangemeld.  Dit gesprek heeft als doel de soort en de ernst van de huidige klachten en problemen te bespreken, te kijken naar de verwachtingen ten aanzien van de training, de motivatie en de mogelijkheden om de oefeningen elke dag te doen.  Ook worden contra-indicaties gecheckt en wordt nogmaals informatie verstrekt over de opzet en het doel van de training. Elke sessie wordt afgesloten met het meegeven van thuiswerk. Er wordt de deelnemers gevraagd de oefeningen thuis te doen die ongeveer 30 minuten per dag in beslag nemen.

De doelgroep:

De training is bedoeld voor mensen die zich vaak opgejaagd voelen, milde depressieve gevoelens hebben, stress ervaren in het werk of in de privé situatie en herstellend zijn van een burn-out.

Het resultaat:

de training maakt de deelnemer weerbaarder voor stresservaringen, mentaal en emotioneel veerkrachtiger, het immuunsysteem en de slaap verbetert. Gevoelens van ontspanning, rust, vitaliteit en emotioneel welzijn wordt versterkt wat in een levenslang effect resulteert.
De locatie:

Bogaardslaan  14b.

7339 AH, Ugchelen.

1e verdieping, er is een lift aanwezig.

De locatie is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Buslijn 12 richting Ugchelen heeft een bushalte voor de deur met uitstaphalte ‘Bogaardslaan’.

Zie verder onderaan de pagina voor informatie over de kosten over de Mindfulness training in  Apeldoorn.

20170825_111130
20170825_111201 20170825_111234 20170825_111251 20170825_111522

De Kosten en vergoedingen:
De kosten (zie ook op deze pagina ‘goed nieuws‘) voor bedrijven of particulieren verschillen van elkaar. De kosten voor particulieren zijn € 475,00 (exclusief 21% BTW). Deze moeten via girale overmaking worden voldaan. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten bij klachten van overspannenheid en burn-out. U kunt ze door uw positieve ervaring overtuigen van de noodzaak. Ga naar Zorgwijzer.nl voor een overzicht van de voorwaarden en vergoede bijdrage van de verzekeraar. De kosten voor bedrijven of uw werkgever zijn € 695,00 (exclusief 21%BTW) Voor particulieren is het mogelijk om de werkgever te vragen de training voor hen te bekostigen. Binnen veel organisaties ontbreekt een structureel en doeltreffend stresspreventiebeleid. Door Mindfulnesstrainingen aan te bieden kunnen organisaties in deze behoefte voorzien. De technieken zijn eenvoudig die weinig tijd kosten maar een groot rendement opleveren. De ziektekosten voor een zieke werknemer zijn vele malen groter. Vraag uw werkgever naar de mogelijkheden. In deze bedragen voor de training zijn opgenomen: Een boek, een werkmap, 1 USB-stick en literatuur. Koffie en thee zijn gratis en onbeperkt te gebruiken.

Voorafgaand aan de training vraag ik u een vragenlijst in te vullen en hebben we of telefonisch of persoonlijk contact. Hierbij bespreken we of de training iets voor u is en kunnen we zo eerst kennis maken met elkaar.

De voorwaarden:

Bij het kennismakingsgesprek vraag ik u een contract te tekenen waarin de voorwaarden vermeldt staan. Bij annulering vanaf vier weken tot een week voor aanvang wordt 50% van het cursusgeld in rekening gebracht. Bij annulering binnen een week voor aanvangsdatum is geen restitutie mogelijk.

Een Aanmeldformulier vindt u in het menu onder Data Trainingen, of klik op deze links.

De praktijk is aangesloten bij de Beroepsvereniging Mindfulness Based Trainers in Nederland en Vlaanderen. Lid categorie 1

vmbn_logohttps://www.vmbn.nl/

Goed nieuws!

Ook in 2020 gaan de verzekeraars: VGZ, Univé, Umcz, IZA ‘gezond samen’ en IZA ‘overig’, in het ‘aanvullende’ pakket Mindfulness vergoeden bij klachten van overspannenheid en/of burn-out. Ook Zilveren Kruis Achmea vergoed een deel van de kosten.

De verzekeraars geven een tegemoetkoming in de kosten van ongeveer € 250,- voor een 8-weekse MBSR/MBCT training.
U kunt dan een verwijsbrief van de huisarts samen met de factuur van de trainer insturen naar de verzekeraar.
Meld je nu aan voor de training of bel: 06 219 67 592

A. Merkelbach.
(Gecertificeerd trainer Mindfulness VMBN categorie 1)